Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 01.05.2024, 23:47

Топорищенський
навчально-виховний комплекс

Володарсько-Волинського району,
Житомирської області




Меню сайту
Категорії розділу
Сторінка адміністрації [6]
Сторінка адміністрації
Публікації вчителів [4]
Публікації вчителів
Дошкільний підрозділ [11]
ДНЗ
Виховна робота [7]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1395

Статистика

Нас відвідали:


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Блог

Головна » 2011 » Серпень » 31 » Україна святкувала ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ. А що значить для нас незалежність?
16:26
Україна святкувала ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ. А що значить для нас незалежність?

Україна - ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

А що значить для нас  незалежність? 

-   Людина, індивід, особа, на мою думку, повинна бути позбавлена різних залежностей. Не дуже добре коли хтось фінансово залежний чи має алкогольну, тютюнову залежність. Не вітаю я також різні види психологічної та  релігійної залежності.

-    Нація, народ, громада – теж можуть бути незалежними. Українці можуть і повинні приймати рішення, що стосуються свого життя, законодавства, економічного і культурного розвитку САМІ і ТУТ, а не десь в  Москві, Варшаві чи у Берліні.

-    На моє переконання, здобуття Україною незалежності таке ж важливе, як і здобуття людиною самостійності; це схоже на перетворення підлітка, юнака на чоловіка, здатного не тільки пливти за течією, а й впливати  на оточуючий світ, перетворювати його.

-   Засоби масової інформації в кінці серпня буквально трублядь трублять про незалежність України. Але я хочу звернути увагу на деякі моменти, які забуваються чи замовчуються:


  1. Боротьба за незалежність точилась віками. Варто згадати, наприклад, Коліївщину, Гайдамацькі повстання, - це національно-визвольний  рух проти польського гноблення на  правобережній Україні. Народні маси, в свідомості яких ще жили традиції козацької волі, не бажаючих підставляти шию під ярмо нової панщини, а до  панів залічували не тільки польських магнатів та орендарів і факторів-євреїв, а й уніатське духовенство.

  2. Велика Вітчизняна Війна – теж важлива віха у становленні української державності та незалежності. Тут все зрозуміло без слів, - армія нацистської Німеччини несла нам винищення слов’янських народів, а не самовизначення. 

  3. Про це зараз мало хто говорить, але здобувши незалежність в 1991 році ми чомусь потихеньку просрали втратили таке завоювання як соціалізм. Це був суспільно-політичний устрій робітників, селян та інтелігенції. Вони були господарями країни не дивлячись на значні викривлення і зловживання в Радянській державі. А хто зараз господар в країні, кого представляє  теперішня влада? Я щось не відчуваю себе господарем, скоріше господарем в країні є олігархи та чиновники.

Напревеликий жаль нам не вдалось з першої спроби побудувати справжнє демократичне суспільство. Рівень сучасної демократії, на мою думку, в сучасній Україні нижчий, ніж в Радянські часи. Є у мене з цього приводу тільки одна надія – на ВАС. На молоде покоління справжніх патріотів, які хочуть зробити гарним і своє особисте життя, і життя країни. 

Що для цього конкретно можна зробити?

Ну, наприклад, не давати і не брати хабарі. Це дуже важко  зробити, але патріот це може.

Ще – підтримувати просування по службі людей, які мають для цього відповідні здібності. Це дуже важливо, бо зараз в Україні основний принцип для підвищення по службі – це кум-сват-брат і той, хто дав хабар. От і виходить, наприклад, що посаду начальника відділу освіти займає людина, яка в кращому випадку тягне на вчительку початкових класів, а посаду, скажімо,  прокурора – дільничний міліціонер.

А ще –  придумайте самі, що ще можна зробити для покращення свого життя, і життя країни.

 Учитель

Переглядів: 803 | Додав: veteor | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

КОРИСНІ ЛІНКИ
Міністерство освіти і науки України
Центр оцінювання якості освіти
ЖОІППО
Житомир-МАН
Острів знань
Шкільний гумор
Єдине освітнє інформаційне вікно України

НАШІ ПАРТНЕРИ
Відділ освіти Володарсько-Волинської РДА
http://toporysche-nvk.livejournal.com/
Щоденник.UA
http://toporysche.ho.ua/
http://ukrainci.livejournal.com/
Копирайт и рерайт
Новоборівська  ГІМНАЗІЯ
Кропивнянська ЗОШ
Locations of visitors to this page

Copyright MyCorp © 2024